Френският президент Еманюел Макрон работи през нощта и уикендите в

...
Френският президент Еманюел Макрон работи през нощта и уикендите в
Коментари Харесай

На фона на вяла кампания във Франция Макрон е фаворит

Френският президент Еманюел Макрон работи през нощта и уикендите в Елисейския замък, където прекарва по-голямата част от времето си, фокусирайки се върху войната в Украйна - като в същото време заобикаля обичайните предизборни действия, разяснява Асошейтед прес. Поне това демонстрират фотоси публикувани от президента.

Ако това е тактика на акцията, тя наподобява се отплаща, защото укрепва позицията му на водач в президентската конкуренция, като в същото време затруднява другите кандидати да го провокират.

Макрон беше подложен на критика от други претенденти, че отхвърли да взе участие в ефирен спор преди първия тур, плануван за 10 април.

Той даде обещание да отговори в детайли на въпросите на публицистите на конференция в четвъртък следобяд , с цел да покаже, че не заобикаля сложни въпроси, споделиха от обкръжението му. Очаква се на нея той да показа предложенията си за идващите пет години, в това число спорната пенсионна промяна за повишение на възрастта за пенсиониране от 62 на 65 години.
 Жан-Люк Меланшон - смущаващата опасност за Еманюел Макрон
Жан-Люк Меланшон - смущаващата опасност за Еманюел Макрон

Той желае борба с президента

Въпреки че публично разгласи, че се кандидатира за втори мандат при започване на месеца, Макрон към момента не е провеждал предизборни манифестации . През последните дни той настояваше за преустановяване на огъня в телефонни диалози с съветския президент Владимир Путин и съвсем всекидневно разговаряше с украинския си сътрудник Володимир Зеленски.

Миналата седмица той събра водачите на Европейски Съюз във Версайския замък, западно от Париж, с цел да обсъдят глобите против Русия. Франция заема ротационното председателство на Съвета на Европейския съюз, което дава на Макрон основна роля в координирането на отговора на блока.

Следващата седмица се чака той да взе участие дружно с президента на Съединени американски щати Джо Байдън на среща на върха на НАТО в Брюксел.

Проучванията демонстрират, че Макрон води с към 10 процентни пункта пред крайнодесният претендент Марин льо Пен, което ги слага в позиция да стигнат до балотажа и да повторят изборите през 2017 година, което допуска френският президент да завоюва втори мандат.
 Марин льо Пен: В лагера на Ерик Земур има няколко нацисти
Марин льо Пен: В лагера на Ерик Земур има няколко нацисти

Тя разкритикува крайнодесния си противник

Друг крайнодесен претендент, Ерик Земур, крайнолевият Жан-Люк Меленшон и консервативният кандидат Валери Пекрес са останалите основни кандидати.
 Валери Пекрес конкурира Макрон с акцент върху защитата
Валери Пекрес конкурира Макрон с акцент върху защитата

Тя изнесе тирада в Париж

Съперниците упрекнаха Макрон, че се концентрира върху обстановката в Украйна, с цел да заобикаля да приказва за вътрешни проблеми, които може да се окажат по-трудни за него. Льо Пен сподели, че Макрон " употребява войната в Украйна, с цел да изплаши французите, тъй като счита, че плашенето може да му бъде от изгода ".

Социолозите споделиха, че най-голямото предизвикателство за Макрон като любимец може да бъде ниската изборна интензивност, в случай че симпатизантите му не отидат до изборните секции, тъй като считат, че той ще завоюва, до момента в който тези, които са срещу него, ще се активизират в допълнение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР