Френският президент Еманюел Макрон призова за възможно най-бързо спиране на

...
Френският президент Еманюел Макрон призова за възможно най-бързо спиране на
Коментари Харесай

Макрон в разговор с Тръмп: Възможно най-бързо да се спре военната офанзива в Сирия

Френският президент Еманюел Макрон прикани за " допустимо най-бързо " прекъсване на турската военна интервенция в Северна Сирия, съобщи Франс прес, като се базира на Елисейския замък.

В телефонен диалог с американския си сътрудник Доналд Тръмп Макрон " акцентира нуждата на първо място да не бъде позволено каквото и да било активизиране на Даеш (групировката " Ислямска страна " ) в района, да бъдат подкрепяни тези, които се сражаваха на терен дружно с нас против терористите, и да бъде предпазено цивилното население ", осведоми Българска телеграфна агенция.

Френският президент означи, че " турската атака би трябвало да бъде спряна допустимо най-бързо. Франция и Съединените щати, които споделят общи безпокойства, ще се координират в тясно съдействие през идващите дни ", сподели Елисейският замък в изказване.

Вчера турските въоръжени сили ускориха акцията си в Северна Сирия, като президентът Реджеп Тайип Ердоган разгласи, че интервенцията ще продължи макар американските предизвестия, напомня Франс прес.

Ройтерс отбелязва, че офанзивата е провокирала риск от филантропична злополука и е повдигнала въпроси за политиката на Тръмп в района. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР