Френският президент Еманюел Макрон призова в понеделник колегите си да

...
Френският президент Еманюел Макрон призова в понеделник колегите си да
Коментари Харесай

Макрон призова световните лидери да мислят зелено

Френският президент Еманюел Макрон прикани в понеделник сътрудниците си да включат промените на климата в своите търговски и финансови политики, съобщи RFI.

Той съобщи, че страните не би трябвало да внасят артикули , които усилват замърсяването с въглерод, нито да финансират действия, замърсяващи растителността в други страни.

Изказването си той направи в Ню Йорк на срещата на върха на Организация на обединените нации по въпросите на климата , ориентирана към рестартиране на Парижкото съглашение през 2015 година против световното стопляне.

Той също по този начин помоли други народи да усилят вноските си към Фонда за Зелен климат, който оказва помощ на най-бедните страни с проблемите на климата. Франция, Англия, Германия, Норвегия, Дания и Швеция неотдавна удвоиха обещанията си.

" Вече разполагаме със 7 милиарда $ ", сподели Макрон. " Целта е да реализираме 10 милиарда $, с цел да компенсираме изтеглянето на Съединени американски щати от самодейността. "

Преди да се обърне към срещата на върха, Макрон предложения сътрудниците си от Чили, Колумбия и Боливия на среща, на която 455 милиона евро спомагателни средства бяха заложени от Световната банка и Междуамериканската банка за развиване за отбрана на тропическите гори в света.

Припомняме, че и българският президент Румен Радев участва на срещата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР