Френският президент Еманюел Макрон призова да се води постоянен диалог

...
Френският президент Еманюел Макрон призова да се води постоянен диалог
Коментари Харесай

Макрон: Изказванията на САЩ, Израел и Саудитска Арабия ще вкарат Запада във война

Френският президент Еманюел Макрон прикани да се води непрекъснат разговор с Иран и съобщи, че страни като Съединените щати, Израел и Саудитска Арабия, които подлагат на критика нуклеарното съглашение, „ с изявленията си ще вкарат запада във война ", съобщи " Франс прес ", представена от БНР.

Решен да посети Техеран макар анулирането на подготвителната аудиенция, която трябваше да направи в петък външният му министър Жан-Ив Льо Дриан, президентът на Франция съобщи, че би трябвало „ да се усили интернационалният напън над Иран, само че не и да се прекъсват диалозите: Иначе това, което става е, че тихомълком отначало се построява една " ос на злото ". Виждаме формалните изявления на Съединени американски щати, Израел и Саудитска Арабия, които са наши съдружници в доста връзки. Такива изявления могат да ни вкарат във война с Иран. Много е значимо ние да съхраним салдото в тази обстановка ", сподели Макрон и добави:

„ Нужна е районна тактика за ограничение на иранските дейности в района. Ако обаче прекъснем всевъзможни диалози има риск да се стигне до детайли от извънредно жесток спор ".

Предварително изискване за посещаване в Техеран е „ да се завърне спокойствието и да съблюдават свободите ", сподели още Макрон и означи, че " нищо не може да се обмисля " в сегашната обстановка.

Вчера командващият Гвардейците на иранската гражданска война Мохамад Али Джафари разгласи края на всеобщите митинги в Иран, почнали на 28 декември поради неодобрение от икономическите проблеми и управляващите. В съпътстващи митингите прояви на принуждение бяха убити 21 души, най-вече стачкуващи, а стотици бяха задържани.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР