Френският президент Еманюел Макрон призова американския си колега Доналд Тръмп

...
Френският президент Еманюел Макрон призова американския си колега Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Макрон увещава Тръмп да не засилва напрежението

Френският президент Еманюел Макрон прикани американския си сътрудник Доналд Тръмп да не позволява усилване на напрежението в обстановката със Северна Корея. Двамата президенти разговаряха по телефона, оповестиха от пресслужбата на Елисейския замък, представени от France 24.

Френският държавен глава е декларирал, че Съединени американски щати и Франция ще работят дружно, с цел да бъде позволена рецесията на Корейския полуостров. Макрон е изразил угриженост поради "ракетната и нуклеарна опасност " от страна на Северна Корея. Той е подчертал, че интернационалната общественост би трябвало да постави старания с цел да накара Пхенян да се върне към разговора без предварителни условия.

От своя страна Доналд Тръмп е удостоверил готовността си при нужда да прибегне към боен отговор на дейностите на Северна Корея.

Той твърди, че Съединени американски щати са подготвени "да приложат целия набор от дипломатически, стопански и военни ограничения, наред със своите съдружници ", с цел да прекратят нуклеарната опасност, идваща от Пхенян.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР