Френският президент Еманюел Макрон пристигна днес в Москва за среща

...
Френският президент Еманюел Макрон пристигна днес в Москва за среща
Коментари Харесай

Макрон заяви преди срещата си с Путин, че е решителен и трезвомислещ

Френският президент Еманюел Макрон дойде през днешния ден в Москва за среща с съветския си сътрудник Владимир Путин, съобщи Франс прес.

Макрон сподели, че е " съдбоносен и здравомислещ " що се отнася до опцията за понижаване на напрежението по границите на Украйна. Не чакам решетие " в кратковременен проект ", призна в това време той.

Френският президент сподели, че е " сдържан оптимист ", по време на полета до Москва. След срещата си с Путин през днешния ден той ще замине за Киев за диалози с украинския президент Володимир Зеленски.

Макрон сподели, че не има вяра, че в договарянията може да бъде реализиран триумф в кратковременен проект, само че че значимото е още веднъж " да се построи доверие " с Путин.

Трябва да се опитаме да премахнем всяка неустановеност и от двете страни и да понижим полето на неясноти, с цел да забележим къде са точките на противоречие и точките на допустимо доближаване, съобщи френският президент.

В близко бъдеще би трябвало да съставим изискванията на уравнение, което да направи допустима деескалацията във боен проект, означи Макрон. Според информацията, с която той разполага, сега 125 000 бойци са ситуирани по границите на Русия и Беларус с Украйна.

Путин желае да реализира смяна радикално в позицията на НАТО, изключително за така наречен политика на отворени порти, напомни Макрон. Той удостовери, че алиансът не може да извърши това изискване на съветския президент, изключително настояването му да получи гаранции, че Украйна няма да бъде призната за член на пакта.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР