Френският президент Еманюел Макрон предупреди в сряда, че са необходими

...
Френският президент Еманюел Макрон предупреди в сряда, че са необходими
Коментари Харесай

Макрон: Необходими са жертви и усилия, за да преминем през зимата

Френският президент Еманюел Макрон предизвести в сряда, че са нужни " старания и жертви " през идващите месеци, защото светът е изправен пред това, което той назова " огромна смяна ". Според него " свободата си има цена ", като Европа минава през " огромна смяна ", която ще постави завършек на " известно равнодушие " по целия свят, предадоха Ройтерс и БНР.

Обръщайки се към своите министри на първото съвещание на кабинета след лятната почивка, Макрон сподели, че светът е изправен пред края на сигурността, пред края на охолното обилие от богатства и запаси и " на известно равнодушие ".

" Моментът, в който живеем, може да наподобява структуриран от поредност от рецесии, всяка една по-сериозна от другата “, сподели той, имайки поради сушата, пожарите и бурите, които удариха Франция през лятото, както и война в Украйна и разстройства в международната търговия.

" Вярвам, че това, през което прекосяваме, е по-скоро огромна промяна, огромна смяна “, уточни Макрон, като прикани министрите да бъдат амбициозни.

" Свободата си има цена ", сподели Еманюел Макрон на французите, които към този момент се борят с високата инфлация на фона на войната в Украйна, като добави: " Битките, които би трябвало да водим... ще бъдат извоювани единствено посредством нашите старания ".

Той означи, че държавното управление също по този начин ще предприеме дълго чакани проекти за усилване на битката си с изменението на климата.

Макрон, който завоюва втори президентски мандат през април, само че по-късно загуби болшинството си в Народното събрание, е изправен пред редица провокации през идващите няколко месеца, в това число да убеди депутатите да одобряват бюджета за 2023 година

Един основен въпрос ще бъде дали да се възобновят горните граници на цените на електричеството и газа, които изтичат в края на годината, и отстъпката за автомобилните горива, като тези ограничения помогнаха на инфлацията във Франция да остане по-ниска от тази в доста други страни в Европейски Съюз, само че в това време тези ограничения тежат на обществените финанси.

Реформите на пенсионните схеми и схемите за компенсации за безработица също са в развой на работа и могат да провокират улични митинги.

" Очаквам също по този начин съвестност и доверие в лицето на такива паники, на такива провокации ", сподели още Макрон на своите министри. " Може да е привлекателно да кажете това, което хората желаят да чуят... само че първо би трябвало да си зададете въпроса за успеваемостта ", добави той.

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР