Френският президент Еманюел Макрон предупреди Полша да не подкопава европейските

...
Френският президент Еманюел Макрон предупреди Полша да не подкопава европейските
Коментари Харесай

Макрон призова Полша да уважава европейските ценности

Френският президент Еманюел Макрон предизвести Полша да не подкопава европейските полезности по време на посещаване, ориентирано към възстановяване на връзките с Варшава, до момента в който Брекзит прекроява Европейския съюз, оповестява Агенция Франс Прес.

Макар да упорства, че Европейски Съюз би трябвало да помогне на Полша финансово да се отърве от тежката взаимозависимост от въглищата , Макрон изясни, че Варшава първо би трябвало да е подготвена да съблюдава полезностите и разпоредбите на Европейски Съюз , с цел да се възползва.

Той се базира на новия Зелен контракт на Европейски Съюз, проект за 1 трилион евро , за финансиране на задачата за въглероден неутралитет на Европейски Съюз до 2050 година

" Не се заблуждавайте! Полша в никакъв случай не може сама да направи такава смяна (преход към стопанска система с ниски въглеродни емисии), тя може да го направи единствено през Европа, с Европа ", изясни Макрон пред студентите в южния полски град Краков.
 Еврокомисар нападна клеветническата акция против съдиите в Полша
Еврокомисар нападна клеветническата акция против съдиите в Полша

Европейският съюз има принадлежности, които могат да оказват помощ на съдиите в страните членки да работят при условия

" Не вярвайте на тези, които ви споделят: Европа ще ни даде пари с една ръка , с цел да създадем нашия климатичен преход, само че ще ни разреши да създадем своя политически избор. Това не е правилно ! Европа е блок, блок от полезности, блок от текстове, блок на упоритости ", разяснява Макрон.

Той прикани Варшава да " ускори " разговора с Брюксел , за да отбрани върховенството на закона . Макрон съобщи в понеделник, че търси " повратна точка " и " нова глава " в обтегнатите връзки с Полша, настоявайки, че Брекзит изисква нова динамичност измежду останалите членове на Европейски Съюз.

Фокусирайки се върху защитата, Макрон прикани за " политически разговор " с Русия . " Вашето потомство ще би трябвало да живее в свят, в който разпоредбите за мултилатерализъм са мощно подкопани , в свят, в който съществува заплаха за обновяване на конкуренцията с оръжия . Ето за какво Европа би трябвало да обърне повече внимание на проблемите със сигурността ", обърна се той към студентите.

" Трябва да преосмислим нашите връзки с Русия . Искам още веднъж да подчертая, че Франция не е проруска, нито е антируска страна, тя е проевропейска. Вярвам, че е невероятно да се построи архитектура на сигурност, доверие, мир в Европа без разговор с Русия . "
 Макрон: Франция нито е проруска, нито антируска, а просто проевропейска
Макрон: Франция нито е проруска, нито антируска, а просто проевропейска

" Трябва да бъдем взискателни в нашия политически разговор с Русия "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР