Френският президент Еманюел Макрон предупреди Европа за завръщането на 30-те

...
Френският президент Еманюел Макрон предупреди Европа за завръщането на 30-те
Коментари Харесай

Макрон: Настоящето прилича на периода между двете световни войни

Френският президент Еманюел Макрон предизвести Европа за завръщането на 30-те години от предишния век, поради разпространяващата се вълна от шовинизъм на континента. Той също по този начин предизвести, че Европа рискува да загуби суверенитета си в случай че " бъде разигравана от външни сили ".
" Поразен съм от приликите сред времето, в което живеем и времето сред двете международни войни ", съобщи Макрон в изявление за френския вестник " Уест-Франс ", като прикани хората да бъдат деликатни за заканите.
" В Европа разграничена от страха, възвръщането на национализма, и последствията от икономическите рецесии човек може да види всичко, което маркира Европа сред края на Първата международна война и рецесията от 1929 година ", споделя френския президент, представен от БГНЕС.
" Трябва да имате това мислено, да бъдете с явен разум и да знаете по какъв начин да отвърнете ", добави той. " Европа е изложена на риск, че ще бъде пречупена от националистическата проказа и ще бъде разигравана от външни сили. Така тя ще изгуби суверенитета си ", съобщи Макрон.
" Това значи, че нейната сигурност зависи от изборите на Съединени американски щати, Китай пък играе водеща роля във значимите инфраструктурни планове, а Русия от време на време се пробва да манипулира, също така има и финансовите и пазарните ползи, които от време на време играят по-значима роля, от която и да е страна ", споделя още той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР