Френският президент Еманюел Макрон предупреди, че популизмът се разпространява в

...
Френският президент Еманюел Макрон предупреди, че популизмът се разпространява в
Коментари Харесай

Макрон призова европейците да се борят с "проказата" на популизма

Френският президент Еманюел Макрон предизвести, че популизмът се популяризира в Европа като болест и европейците би трябвало да се борят с него по-енергично, вместо да подлагат на критика дейности на проевропейски държавни управления като неговото, съобщи " Ройтерс ".

Макрон прикани коментаторите да се борят с тези, които " ненавиждат Европа ", вместо да нападат него. " Можете да видите по какъв начин се популяризират като проказа в цяла Европа, в страни, където мислехме, че ще е невероятно още веднъж да ги забележим, в прилежащи страни ", съобщи Макрон. " Те изричат най-лошите неща и ние започваме да привикваме с това. Те насочат провокации и никой не е ужасяващ от това ", добави президентът.

През последните седмици сред Париж и Рим се развихри спор, откакто италианският вътрешен министър Матео Салвини отхвърли да одобри пренасящия мигранти филантропичен транспортен съд " Акуариус ". С наближаването на Европейския съвет в края на идната седмица въпросът за мигрантите от ден на ден разделя страните членки и даже провокира разделяне в държавното управление на немския канцлер Ангела Меркел.

" Обвиняваме европейците, че не са тъкмо такива, каквито бихме желали да бъдат, а забравяме да подлагаме на критика тези, които към този момент не са като нас, тези, които ненавиждат (Европа) и напредват в проектите си ", съобщи Макрон. " Свикваме с крайностите в страни, които години наред са били проевропейци като нас и по този въпрос нашият бизнес, журналистическият и политическият елити носят голяма отговорност ", сподели още президентът.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР