Френският президент Еманюел Макрон представи план за значително увеличаване на

...
Френският президент Еманюел Макрон представи план за значително увеличаване на
Коментари Харесай

Макрон представи план за значително увеличаване на военните разходи на Франция до 2030 г.

Френският президент Еманюел Макрон показа проект за доста увеличение на военните разноски на страната до 2030 година, което да подсигурява „ свободата, сигурността, просперитета и мира “. Очаква се бюджетът за защита да бъде нараснал с към 100 милиарда евро до общо 400 милиарда до края на десетилетието, заяви АП.

„ Франция има и ще има армии, подготвени да отговорят на провокациите на века “, сподели още френският президент. Той оправда нуждата за по-големи разноски за защита с войната, която Русия стартира против Украйна.

Думите му пристигнаха в деня, в който се чака страните от НАТО да вземат решение за даване на нов огромен пакет от военна помощ на Украйна. Лидери от страните членки се събират в американската база „ Рамщайн “ в Германия. От седмици и най-много танкове за фронта.

Като член на НАТО Франция има ангажимент да отделя към 2% от брутния си вътрешен артикул за разноски за защита. В продължение на десетилетия Париж не изпълняваше този ангажимент и ограничаваше средствата за армията си.

През 2022 година сходно доста увеличение на разноските за защита предприе и друга от. В продължение на десетилетия Берлин ограничаваше разноските за армията си, следвайки политиката от края на Втората международна война.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР