Френският президент Еманюел Макрон потвърди думите си, че сухопътни операции

...
Френският президент Еманюел Макрон потвърди думите си, че сухопътни операции
Коментари Харесай

Може да е необходимо в някакъв момент. Макрон отново допусна Западът да изпрати войници в Украйна

Френският президент Еманюел Макрон удостовери думите си, че сухопътни интервенции с присъединяване на бойци от западни страни може да се окажат нужни. Това сподели той в изявление за френския Паризиен , цитиранo от Франс прес.

Новината идва, откакто в края на февруари, че е в дълготраен проект „ не трябва да се изключва нищо “, в това число и изпращане на бойци от Западни страни в Украйна. Тогава думите му станаха мотив за закани от страна на Кремъл, че изпращането на контингент от страните в НАТО в Украйна ще докара до спор на Алианса с Русия, а президентът.

„ Може би в някакъв миг, не го желая, няма да поема самодейност за това, ще се наложи да има интервенции на терен, каквито и да са те, с цел да се противопоставим на съветските сили “, сподели Еманюел Макрон.

Думите му идват, откакто в петък той организира среща с немския канцлер Олаф Шолц и премиера на Полша Доналд Туск в Берлин.

В изявлението си за Паризиен Макрон акцентира още, че по този въпрос няма никакви разлики с Германия на Шолц и добави, че сред двамата има „ доста общи възгледи за задачите и обстановката “.

По думи на Макрон Париж и Берлин могат да употребяват другите благоприятни условия, които имат, с цел да се допълват взаимно във военната си помощ за Украйна.

„ Не бива да се оставяме да бъдем сплашени, ние не сме изправени пред велика мощ. Русия е междинна мощ с нуклеарни оръжия, чийто Брутният вътрешен продукт е по-нисък от този на Германия и Франция “, сподели още френският президент.

НАТО поддържа позицията, че няма проекти за изпращането на войски на Алиaнса в Украйна. Подобна е и позицията на Европейски Съюз, Съединени американски щати и Канада. " Поражението на Русия ". Макрон ли ще поведе европейската помощ за Украйнаa

Изказванията на Макрон провокираха остри реакции освен в Москва, само че и в проруски партии в Европа и България. В София против думите на Макрон се изрекоха президента Румен Раде в и лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

В средата на март също позволи, че НАТО може да изпрати свои военни сили в Украйна.

В последните месеци Киев изпитва съществени усложнения поради решението на Републиканската паритя да замрази пакета военна помощ препоръчан от президента Джо Байдън. Доставките от страните в Европейски Съюз пък идват със закъснение още от началото на войната.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР