Френският президент Еманюел Макрон постави три условия за предоставяне на

...
Френският президент Еманюел Макрон постави три условия за предоставяне на
Коментари Харесай

Макрон изброи три условия за предоставяне на изтребители на Украйна

Френският президент Еманюел Макрон сложи три условия за даване на изтребители на Украйна.

" По подразбиране, нищо не е изключено, само че ние вършим оценка въз основата на три критерия. Първият - да е отправено искане с посочени периоди за образование и доставки за украинската войска. Затова предходната седмица разговарях повече от час и половина с президента Зеленски. Вторият аршин е да няма ескалация - оборудването, което дава, да не поразява съветска територия, а да оказва помощ на Украйна да оказва опозиция против Русия. И третият аршин е да не бъдат отслабени качествата на френската войска да пази личната си земя и хора ", съобщи Еманюел Макрон, президент на Франция.

President Emmanuel Macron said Monday that France doesn`t exclude sending fighter jets to Ukraine, but laid out multiple conditions before such a significant step might be taken. He also said Ukraine would have to formally request the planes.

Тежките сражения не престават. Най-сложна остава обстановката в региона на Бахмут. Според Москва украинците са изоставили и първата отбранителна линия в Запорожка област. Киев не удостоверява сходна информация.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР