Френският президент Еманюел Макрон породи полемика с изказване, възприето като

...
Френският президент Еманюел Макрон породи полемика с изказване, възприето като
Коментари Харесай

Изказване на Макрон породи критики от опозицията

Френският президент Еманюел Макрон породи дискусия с изявление, възприето като укор към "жълтите жилетки " и техните поддръжници, оповестява уеб сайтът "Франс енфо ".

Вчера в Елисейския замък се състоя годишния банкет за майсторите хлебари и сладкари. Пред представителите на бранша Макрон похвали техния труд и това, че те знаят, че нещата се реализират, в случай че се положат старания.

"Предизвикателството през днешния ден е, че нашата юноша би трябвало да откри своето място в и чрез труда. И тя би трябвало да откри своето място чрез ангажираността, усета за полагане на старания. И чрез образованието и практиката, това е.

Нашата юноша има потребност да бъде научена на поминък, на жестове, на умения, на усета за полагане на старания ", сподели Макрон и напомни, че човек няма нищо в живота, в случай че не е положил изпитание.

"Смутните времена, които претърпява нашето общество, се дължат и са свързани от време на време с обстоятелството, че прекомерно доста от нашите сънародници мислят, че могат да получават, без да положат изпитание ", акцентира Макрон. Той напомни още, че от време на време се не помни, че паралелно с правата във Френската Република има и отговорности. Макрон сподели, че в случай че всеки жител не "донесе своя камък за зданието " на френската страна чрез своята трудова ангажираност, то тогава Франция "няма да преоткрие напълно своята мощ, единение, всичко, което е написало нейната история, нейното настояще и нейното бъдеще ", сподели Макрон. Той добави, че ученето и практикуването на поминък е в основата на тази философия.

В изявлението си президентът на Франция не загатна "жълтите жилетки ", само че политици възприеха думите му като рецензия към придвижването. Според депутата от партия "Непокорна Франция " - Алексис Корбиер, Макрон е позволил голям гаф и е загатнал, че хората, които излизат да стачкуват и поддържат "жълтите жилетки " не поставят задоволително старания, не работят задоволително.

Депутатът от "Републиканците " Жюлиен Обер дефинира думите на Макрон не като гаф, а като цинична провокация. Така, съгласно него, Макрон желал да подклажда националното неодобрение, с цел да раздели обществото и да се показа като единствената опция на крайната десница и левица, добави парламентаристът.

Според Флориан Филипо от партията "Патриотите " Макрон още веднъж е обидил народа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР