Френският президент Еманюел Макрон подписа в от името на Франция

...
Френският президент Еманюел Макрон подписа в от името на Франция
Коментари Харесай

Макрон подписа протокола за присъединяване на Финландия и Швеция към НАТО

Френският президент Еманюел Макрон подписа в от името на Франция протокола за одобрение присъединението на Финландия и Швеция към НАТО, който беше признат от френския парламент на 2 август. Това заяви Българска телеграфна агенция, цитирайки Франс прес.

„ Този ​​суверенен избор на Финландия и Швеция ще направи допустимо укрепването на тяхната сигурност пред лицето на актуалната опасност в непосредствена непосредственост и ще способства доста, поради опциите на тези двама сътрудници, за груповата позиция и за нашата европейска сигурност ”, се споделя в изказване на Елисейския замък.

Швеция и Финландия се отхвърлиха от обичайния си неутралитет поради съветското настъпление в Украйна, напомня Агенция Франс Прес. Двадесет съюзнически страни към този момент са утвърдили протоколите, уточни по време на приемането им от френския парламент министърката на външните работи Катрин Колона. За влизането им в действие обаче е належащо те да бъдат утвърдени от всичките тридесет страни членки. Турция обаче заплашва да „ замрази ” процеса, обвинявайки двете скандинавски страни в доброжелателност към Кюрдската работническа партия (ПКК) и нейни съдружници, които Анкара счита за терористични организации.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР