Френският президент Еманюел Макрон отмени планирано посещение в Южна Франция,

...
Френският президент Еманюел Макрон отмени планирано посещение в Южна Франция,
Коментари Харесай

Макрон отмени пътуване заради началото на публичния дебат, обещан на протестиращите

Френският президент Еманюел Макрон анулира планувано посещаване в Южна Франция, с цел да може да приготви по-бързо огромния обществен спор, който той даде обещание в отговор на протестното придвижване на "жълтите жилетки ", заяви източник от Елисейския замък, представен от ДПА.

Днес Макрон трябваше да пътува до южния град Биариц, с цел да разиска с локалните управляващи провеждането на срещата на Г-7 следващата година, на която Франция ще бъде хазаин. Вместо това той ще беседва с министри за обществения спор, споделиха източниците.

В отговор на митингите Макрон даде обещание нараствания на заплатите и данъчни облекчения за най-нископлатените служащи и пенсионери. Премиерът Едуар Филип заяви в деловия вестник "Лез Еко ", че като цяло оповестените от президента ограничения ще усилят бюджетните разноски с към 6 милиарда евро. Бюджетният недостиг за 2019 година, надлежно, ще се повиши до 3,2 % от брутния вътрешен артикул. С други думи, Франция още веднъж ще навлезе в "червената зона " на Европейски Съюз, който позволява недостиг, не по-голям от 3 %.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР