Френският президент Еманюел Макрон отказа да се извини за думите

...
Френският президент Еманюел Макрон отказа да се извини за думите
Коментари Харесай

Макрон държи на думите си за мозъчната смърт на НАТО

Френският президент Еманюел Макрон отхвърли да се извини за думите си, че НАТО е в положение на мозъчна гибел поради неналичието на водачество на Съединени американски щати и нашествието на Турция в Северна Сирия и съобщи, че това негово изказване може да помогне за задействане на разисквания на значими въпроси в алианса, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

След идването си на срещата на върха на НАТО покрай Лондон Макрон съобщи, че изявлението му за сп. " Икономист ", което разтревожи някои съдружници, е разрешило да се издигнат фундаментални въпроси, основният от които съгласно него е " по какъв начин да се построи дълготраен мир в Европа ".

" Дебатите в НАТО би трябвало да са за други неща отвън бюджети и финанси ", съобщи той.

Според Макрон водачите носят отговорност " да бележит евентуално нездравословни неясноти и да стартират същински стратегически спор ".

Освен построяването на дълготраен мир в Европа други значими въпроси за НАТО са " Кой е нашият зложелател? " и " Как да действаме взаимно против тероризма? ", съобщи френският президент, представен от ДПА.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР