Френският президент Еманюел Макрон отказа да посети руския кът на

...
Френският президент Еманюел Макрон отказа да посети руския кът на
Коментари Харесай

Макрон бойкотира руския книжен щанд

Френският президент Еманюел Макрон отхвърли да посети съветския ъгъл на Парижкия салон на книгата поради агресивното държание на Русия. Изложението, което беше намерено през днешния ден, ще продължи до 19 март, заяви „ Дойче Веле “.

Държавният глава написа в Туитър, че предвид на интернационалния подтекст е взел решение да не посещава формалния щанд на Русия. Очакваше се той да взе участие в тържествата, с които в границите на Парижкия салон на книгата се отбелязва годината на съветския език и литература във Франция и френския език и литература в Русия.

Организаторът на съветското присъединяване в ревюто Евгений Резниченко заяви пред организация „ Новости “, че в посолството на Русия е получено писмо от Елисейския замък, че Еманюел Макрон анулира визитата си на щанда.

Впоследствие френският президент разгласява ново известие в Туитър, в което разяснява, че е значимо да се продължи разговорът с съветската интелигенция, писателите, гражданското общество, тъй като „ те са тези, които придават мощ на този народ “. Отказът му е ориентиран към Кремъл.

През последните дни напрежението сред Русия и Англия доближи рисково високи равнища, откакто някогашният двоен сътрудник Сергей Скрипал беше токсичен. Франция поддържа английската дипломация. Солидарност към Лондон показаха също Германия и Съединени американски щати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР