Френският президент Еманюел Макрон отхвърлил молбата на Кремъл да си

...
Френският президент Еманюел Макрон отхвърлил молбата на Кремъл да си
Коментари Харесай

Макрон отказал на Путин да си прави руски PCR тест

Френският президент Еманюел Макрон отхвърлил молбата на Кремъл да си направи съветски тест за COVID-19 при последната аудиенция в Кремъл.

Това разкри " Ройтерс ". Агенцията разяснява, че затова е бил държан на разстояние от съветския водач.

Това са удостоверили пред " Ройтерс " поискали анонимност източници от обкръжението на Макрон.

Наблюдателите бяха изумени от фотосите на Макрон и Путин, седнали в противоположните краища на 4-метрова маса , с цел да разискват рецесията в Украйна. Тогава някои дипломати и специалисти допуснаха, че Путин може би е желал да изпрати дипломатическо обръщение.
 Макрон и Путин разговаряха над 5 часа в Кремъл
Макрон и Путин разговаряха над 5 часа в Кремъл

Кризата в Украйна е била съществена тематика

Но двата източника, които са осведомени със здравния протокол на френския президент, споделиха пред " Ройтерс ", че Макрон е получил избор: или да одобри PCR тест, изработен му от съветските управляващи и да се приближи до Путин, само че френският водач е отказал и е трябвало да съблюдава по-строго обществено разграничаване.

когато дойде да види президента Владимир Путин тази седмица, и по тази причина беше държан на разстояние от съветския водач, оповестиха за Ройтерс два източника от обкръжението на Макрон.

" Знаехме доста добре, че това не значи здрависване и тази дълга маса. Но не можехме да приемем, че Комитет за Държавна сигурност (на СССР) ще се докопа до ДНК на президента ", сподели един от източниците пред " Ройтерс ". Той се базира на опасения за сигурността, в случай че френският водач бъде тестван от съветски лекари.

Вторият източник от обкръжението на Макрон удостовери, че Макрон е отказал да направи съветски PCR тест. Източникът сподели, че вместо това Макрон е направил френски PCR тест преди заминаването си и антигенен тест, изработен от личния му доктор един път в Русия.
 Коментарите на Макрон след диалозите с Путин са притеснителни за НАТО
Коментарите на Макрон след диалозите с Путин са притеснителни за НАТО

Легитимира претенции на Москва за нова архитектура за сигурност, учредена на съветската идея, на фона на военни закани

" Руснаците ни споделиха, че Путин би трябвало да бъде държан в непоколебим здравен балон ", сподели вторият източник.

В четвъртък, три дни след срещата на Макрон и Путин, съветският водач одобри казахстанския президент Касим-Жомарт Токаев. Двамата мъже се ръкуваха и седнаха близо един до различен, разграничени единствено от дребна масичка за кафе.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР