Френският президент Еманюел Макрон отхвърлил искането на Кремъл да се

...
Френският президент Еманюел Макрон отхвърлил искането на Кремъл да се
Коментари Харесай

Макрон отказал да се тества в Москва, Путин избегнал ръкостискане

Френският президент Еманюел Макрон отхвърлил настояването на Кремъл да се подложи на тест за ковид, когато дойде в Москва за среща с Владимир Путин тази седмица. Това пък дало мотив на съветския му сътрудник да го държи на разстояние, разкриха пред Ройтерс два източника от обкръжението на Макрон.

Наблюдатели останаха учудени от фотосите на Макрон и Путин, седящи в противоположните краища на 4-метрова маса, когато двамата разискаха в понеделник рецесията към Украйна, съобщи Българска телеграфна агенция. Някои дипломати и други допуснаха, че по този метод Путин може би е желал да изпрати дипломатическо обръщение.

Два източника, които са осведомени със здравния протокол на френския президент, обаче обявиха пред Ройтерс, че на Макрон е било обещано право на избор: или да одобри ПСР тест, изработен от съветския управляващи, и да му бъде разрешено да бъде по-близо до Путин; или да откаже, при което ще би трябвало да съблюдава по-строги условия за обществена отдалеченост.

" Знаехме доста добре, че това значи, че няма да има здрависване, само че пък ще е налице дълга маса. Не можехме обаче да приемем да се доберат до ДНК на президента ", сподели един от източниците на Ройтерс.
Говорител на Кремъл не дал отговор на питане на организацията за коментар.

Вторият източник от обкръжението на Макрон уточни, че той си е направил ПСР тест преди да замине. След като френският президент дошъл в Русия, неговият доктор му направил бърз тест.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР