Френският президент Еманюел Макрон остро осъди насилието при протестите на

...
Френският президент Еманюел Макрон остро осъди насилието при протестите на
Коментари Харесай

Макрон осъди насилието на "жълтите жилетки" при протестите им в Париж

Френският президент Еманюел Макрон остро осъди насилието при митингите на " жълтите жилетки " в Париж през уикенда, съобщи ДПА.

Действията на хората, прибегнали до принуждение, не биха могли да се нарекат демонстрации, акцентира Макрон. Това са хора, които желаят да разрушат републиката, даже да е с риск да убиват, сподели късно нощес Макрон.

Френският президент приключи ски ваканцията си в Пиринеите и се завърна в Париж, оповестява в. „ Дейли мейл “. Държавният глава дойде в Елисейския замък, където свика съвещание на спешния щаб, след погрома в самото сърце на френската столица, който оставиха след себе си протестиращите „ жълти жилетки “.

Макрон се срещна с вътрешния министър Кристоф Кастанер и други министри от кабинета си.

Много бутици на бул. " Шан-з-Елизе " в центъра на Париж бяха разграбени и опожарени през вчерашния ден следобяд на фона на новата събота на готовност на протестното придвижване на " жълтите жилетки " във Франция.
Демонстранти в Париж подпалиха банка и обраха магазини (ВИДЕО) Полицията употребява сълзотворен газ и водни оръдия, с цел да овладее насилието
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР