Френският президент Еманюел Макрон обяви в четвъртък, че се надява

...
Френският президент Еманюел Макрон обяви в четвъртък, че се надява
Коментари Харесай

Франция предлага "горещи точки" за мигранти в Либия

Френският президент Еманюел Макрон разгласи в четвъртък, че се надява страната му да построи " горещи точки " за молбите на претенденти за леговище в Либия, съобщи " Ройтерс ". Думите му идват два дни след среща сред водачите на интернационално приетата власт и опозицията, които се съгласиха край Париж за предварителни избори.

Двамата либийски представители се съгласиха и на преустановяване на огъня в страната, където голям брой враждуващи фракции способстват за хаоса, в който е изпаднала страната от Арабската пролет насам.

Макрон желае Франция да играе по-видима роля в помиряването на водещите фракции, с цел да се постави завършек на спора, разрешил да ислямисти да открият надзор в елементи от Либия и трансформирал територията ѝ в комфортна за трафикантите на хора.

Само ден преди Париж да насочи предлагането си, либийското държавно управление в Триполи насочи предложение към Италия да изпрати патрули в либийски води като мярка за битка против каналджиите. През последните две години патрули, идващи от Европейския съюз, бяха считани за нележали в икономическата зона на страната.

" Преди няколко дни президентът (Файез) Серадж ми изпрати писмо, в което моли италианското държавно управление за техническа поддръжка от нашите военноморски съдове в общи старания за битка с трафика на хора, " разгласи министър председателят на Италия Паоло Джентилони пред публицисти. Той сподели, че в случай че Народното събрание се съгласи да поддържа молбата, " нужната " мярка ще се реализира и кораби, изпратени от Италия, ще дойдат в либийски води.

Тогава източник от италианското държавно управление разгласи, че даже дребен брой военноморски съдове на италианската войска може да оказват помощ на либийците да спрат мигрантските лодки, преди да бъдат изпратени в морето. " Това може да промени всичко. "

Инициативите на Франция в Либия от последните дни биват посрещани с съмнение от италианските управляващи, които се стремят да се трансфорат в център на решенията на либийската рецесия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР