Френският президент Еманюел Макрон обяви, че терористичната групировка ДАЕШ (Ислямска

...
Френският президент Еманюел Макрон обяви, че терористичната групировка ДАЕШ (Ислямска
Коментари Харесай

Макрон предупреди, че военната победа над ДАЕШ не е краят

Френският президент Еманюел Макрон разгласи, че терористичната формация ДАЕШ ( " Ислямска страна " ) е изправена пред цялостно военно проваляне в Ирак и Сирия до няколко месеца, само че предизвести, че борбата против джихадизма ще продължи , оповестява " Франс прес ".

Той е приказвал, откакто сирийски войски и присъдружни им милиции влязоха в град Албу Камал, ситуиран на иракската граница, приближавайки се до прогонването на джихадистите от тяхната последна градска цитадела в Сирия, откакто изгубиха градовете Дейр ез Зор, Маядин и Ракка, който бяха оповестили за своя столица.

 Сирийската войска обкръжи последната цитадела на ДАЕШ в Албу Камал
Сирийската войска обкръжи последната цитадела на ДАЕШ в Албу Камал

В Ирак те не престават да управлява единствено дребният град Рава

" Спечелихме в Ракка и през идващите седмици и месеци, сигурен съм, ще успеем да реализираме цялостна военна победа на иракско-сирийския спектакъл ", посочи Макрон пред френски военноморски военнослужещи, ситуирани в Абу Даби за войната против ДАЕШ.

" Ала това няма да е краят на тази битка . Дългосрочната стабилизация и битката с терористичните групировки ще бъдат незаменимо допълнение към приобщаващото и плуралистично политическо решение, което желаеме да забележим в района ", допълнил Макрон.

Макрон беше в столицата на Обединените арабски емирства за откриването на " Лувъра " в Абу Даби - първия музей, който носи известната марка отвън Франция, което той приветства като " мост сред цивилизациите " и религиите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР