Френският президент Еманюел Макрон обяви, че Европейският съюз бил твърде

...
Френският президент Еманюел Макрон обяви, че Европейският съюз бил твърде
Коментари Харесай

Макрон обяви EС за твърде слаб, бавен и неефективен и настоя за по-тясна интеграция

Френският президент Еманюел Макрон разгласи, че Европейският съюз бил " прекомерно слаб, прекомерно муден, прекомерно неефикасен " , като изложи визията си за превръщане на Общността в огромна тирада в парижкия университет " Сорбоната ", оповестява " Франс прес ".

" Европа, която познаваме, е прекомерно слаба, прекомерно мудна, прекомерно неефективна, само че единствено Европа ни дава способността да действаме на международната сцена пред лицето на огромните модерни провокации ", посочи Макрон в речта си за бъдещето на Европа .

 Макрон предизвести: Европа може да бъде покорена от Съединени американски щати и Китай
Макрон предизвести: Европа може да бъде покорена от Съединени американски щати и Китай

Европа или се реформира, или запада

Той показа за следващ път проектите си за по-тясно съдействие в еврозоната, по-голямо единение във връзка с защитата, имиграцията, полицейските служби и защитата на границите .

Френският президент предложи обща европейска военна мощ за интервенция и общ бюджет за защита .

По думите на Макрон, европейската отбранителна тактика би трябвало да бъде избрана до началото на идващото десетилетие.

Той желае да отвори френската войска за европейски бойци и предложи други страни членки на Европейски Съюз да сторят същото на доброволни начала.

Той също по този начин предложи основаването на европейска разследваща академия за по-добра битка против тероризма, както и обща гражданска отбрана .

 Юнкер приветства речта на Макрон като
Юнкер приветства речта на Макрон като " доста европейска "

Благодари му, че подкрепил работата на Брюксел

Френският президент предлага също по този начин европейска организация за леговище и стандартизирани документи за идентичност в Европейски Съюз за по-добро справяне с потоците от мигранти . Според него организацията за леговище би трябвало да форсира и хармонизира миграционните процедури, откакто в продължение на години се водят разногласия в Европейски Съюз за това какъв брой мигранти да бъдат признати и къде.

Макрон също по този начин настоя Европа по-добре да пази границите си .

Той също по този начин предизвести против заплахите от антиимиграционния шовинизъм , наблягайки, че той опонира на правилата на една обединена Европа , родена от нещастието на международните войни.

След като крайнодясна партия влезе в немския парламент за първи път от Втората международна война насам, Макрон разяснява, че " мислехме, че предишното няма да се върне ". По думите му, тази изолационистка настройка се появила още веднъж, " тъй като забравихме да пазиме Европа ".

Макрон предложи общ бюджет на страните, които употребяват еврото , с цел да може да се влага в европейски планове и да се помогне за стабилизирането на еврозоната при положение на икономическа рецесия.

По думите му, общият бюджет може в началото да бъде финансиран от по-големи налози върху интернет колосите и налози, свързани с изменението на климата .

Френският държавен глава добави, че бюджетът в края на краищата би трябвало да пристигна от националните бюджети на страните, които употребяват еврото , да вземем за пример като употребяват вътрешни налози за бизнеса.

Макрон също по този начин настоя, че страните от Европейски Съюз би трябвало да таксуват интернет колосите, където те вършат пари, а не там, където са регистрирани , откакто той упорства за по-строга регулация на онлайн стопанската система.

" Дълбоко имам вяра в тази иновационна стопанска система ", сподели той, само че настоя, че " би трябвало да дебатираме " за това да създадем данъчното облагане по-справедливо .

Той предложи основаването на обединен дигитален пазар, сходно на други обособени пазари на Европейски Съюз.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР