Френският президент Еманюел Макрон обяви, че е постигнато споразумение за

...
Френският президент Еманюел Макрон обяви, че е постигнато споразумение за
Коментари Харесай

Постигнато е споразумение за премахване на тежките оръжия от Запорожката АЕЦ

Френският президент Еманюел Макрон разгласи, че е реализирано съглашение за унищожаване на тежките оръжия от Запорожката атомна електроцентрала , като сега се водят диалози по отношение на изискванията по въпроса, оповестява " Ройтерс ".

" Успяхме да защитим Чернобил и нашата цел е да защитим и Запорожие. Следващите седмици ще бъдат решаващи ", посочи той при идването си за присъединяване в конференцията " Заставаме с украинския народ " в Париж.

Във френската столица се организира интернационална конференция за даване на незабавна помощ на Украйна за справяне с ниските зимни температури, до момента в който съветските сили нанасят удари по гражданска инфраструктура в цялата страна.
 Русия употребява Запорожката АЕЦ за оръжейна база, твърди Украйна
Русия употребява Запорожката АЕЦ за оръжейна база, твърди Украйна

В най-голямата атомна електроцентрала в Европа се съхраняват ракети

Запорожката атомна електроцентрала, ситуирана в град Енергодар, е най-голямата в Европа. Тя се намира в южната Запорожка област, огромна част от която е под контрола на съветските сили и която по-рано този месецот съветския президент Владимир Путин, дружно с три други отчасти окупирани области.

Междувременно Украйна продължава да упорства, че централата принадлежи на Киев и упрекна Москва в " нуклеарен тероризъм ". Освен това украински публични лица оповестиха, че Москва

От своя страна МААЕ разгласява отчет, призоваващ за о коло централата, с цел да се предотвратят изключителни обстановки заради военните дейности.

Украйна и Русия взаимно се упрекват в обстрел на Запорожката АЕЦ , което поражда опасения от нуклеарна злополука повече от три десетилетия след най-тежката нуклеарна повреда в света, станала в Чернобил, също в Украйна.
 МААЕ разполага свои задачи във всички АЕЦ в Украйна
МААЕ разполага свои задачи във всички АЕЦ в Украйна

Продължава работата по основаване на зона за сигурност към Запорожката АЕЦ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР