Френският президент Еманюел Макрон обеща да работи с европейските си

...
Френският президент Еманюел Макрон обеща да работи с европейските си
Коментари Харесай

Макрон обеща да работи за нови санкции срещу Русия

Френският президент Еманюел Макрон даде обещание " да работи с европейските си сътрудници за нови наказания " против Русия след анексирането на четири украински района, заяви президентството, представено от Франс прес.

По време на телефонен диалог с украинския си сътрудник Володимир Зеленски френският държавен глава още веднъж е " осъдил изрично противозаконното анексиране от Русия " на четирите района, се споделя в изказване за медиите. " Той удостовери решимостта на Франция да помогне на Украйна да възвърне цялостния си суверенитет и териториална целокупност и да работи с европейските си сътрудници за нови наказания ", акцентира президентстово.

В сряда Европейски Съюз реагира на анексирането на четири района, окупирани напълно или отчасти от Москва, като предложи да се ограничи цената на съветския нефт и да се наложат нови ограничавания върху търговията с Москва.

Освен това през вчерашния ден Украйна осъди " противозаконното задържане " на генералния шеф на атомната електроцентрала Запорожие Игор Мурашов, задържан от съветски сили в петък, по към момента незнайна причина. Макрон също осъди ареста и, дружно със Зеленски, акцентира, че е належащо в доста къс период да бъде позволена ротацията на украинските чиновници, които подсигуряват работата и сигурността на инсталациите на централата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР