Френският президент Еманюел Макрон не спира да напомня, че ръководи

...
Френският президент Еманюел Макрон не спира да напомня, че ръководи
Коментари Харесай

Учат Франция да живее без електричество

Френският президент Еманюел Макрон не стопира да припомня, че управлява велика мощ. Но за първи път той разгласи това с нервен звук, когато още веднъж го настъпиха по мазола: дружно със зимата във Франция идва енергийна рецесия. Французите се опасяват от идните спирания на тока, само че „ великата мощ “ е намерила излаз: жителите са учени да се оправят без него.

На среща на върха в албанска Тирана френският президент Еманюел Макрон изпусна нервите си и увеличи звук. Веднъж не Русия се оказа отговорна за всичко, а личните френски управляващи, които, става известно, „ плашат жителите с неуместни бъдещи сюжети “. По-точно, частта от бъдещето, която се отнася до евентуалните спирания на тока тази зима.

„ Ние сме велика страна, имаме велика енергетика “, разгласи президентът. “Ще издържим макар войната. Просто апелирам всеки да си гледа работата ”, добави той.

Великата страна с велика енергетика не можа да ремонтира и пусне личните си реактори на АЕЦ за един месец, само че съумя да сътвори програмата “Еко Ват ”, която при риск от претоварване на мрежата ще изпраща червен сигнал три дни преди този момент евентуално прекъсване, тъй че потребителите да осъзнаят какво се случва и да се опитат да лимитират потреблението на електрическа енергия, доколкото е допустимо. Ако това не помогне, ще би трябвало да прибегнете до спирания на тока с дълготрайност до два часа.

„ Тези краткотрайни, локални и авансово планувани прекъсвания не би трябвало да прекатурват живота на французите “, споделя публицист от телевизия БФМ, главният новинарски канал, който обработва жителите без спирания седем дни в седмицата. От идващите параграфи обаче внезапно излиза наяве, че животът на французите може и да не се преобърне с главата надолу, само че несъмнено ще стане по-сложен.

Асансьорите няма да работят без ток. Като цяло е по-добре да не се возите в тях, с цел да не закъсате и да не пречите на избавителните служби, поучава създателят на материала. И в случай че човек, да вземем за пример, има болки в крайници? Ами в случай че живее или работи на 30-ия етаж? Не е обяснено.

Супермаркетите, чиито каси се зареждат от лични електрогенератори, ще продължат да работят. Въпреки това „ някои дребни магазини може да затворят “. Банкоматите въобще няма да работят, тъй че на французите се предлага да имат „ малко пари в брой “, както и домофони в жилищни блокове (тези, в които асансьорите ще се изключват).

Прекъсванията на електрозахранването могат да обиден превоза. Влаковете във Франция се зареждат от обособена мрежа, която няма да бъде пипана, само че може да спре работата на гари, светофари, осветяване на подлези и впрочем. И защото работата на влаковете въпреки всичко е обвързвана с работата на светофари, семафори и други типове сигнализация, може да се случи и влаковете да бъдат спрени.

Трамваите, крайградските влакове и метрото също могат да стопират - като се изключи тези в Париж, който има лична електрическа мрежа.

Отделен въпрос е какво ще се случи по пътищата, когато системата от светофари и електрически табла спре да работи. Препоръчително е да се съсредоточат върху металните табели, само че въпреки всичко нито един подобен знак не може да размени светофара.

Бензиностанциите няма да работят, като се изключи тези, в които има електрогенератори.

Следователно „ локалните управляващи би трябвало да посъветват французите да лимитират придвижванията си по време на спиране на тока “.

Някои уреди ще продължат да работят както нормално. Това се отнася за лечебни заведения и институции, свързани с публичната сигурност, в това число пандизите, както и за всички, които са покрай тях и са свързани към същите елементи на мрежата.

Спирането няма да засегне остров Корсика. Малката татковина на Наполеон Бонапарт има извънреден шанс - тя е обвързвана с италианската енергийна система.

Правителството пресмята, че спиранията на тока могат да обиден 60% от френското население.

Отделен въпрос е какво чака храните, съхранявани в хладилниците. Телевизионният канал ТФ1 знае какво да се прави: „ Първо, не отваряйте вратата на хладилника, защото ще влезе топлината. Ако спирането на тока продължи по-малко от два часа, нищо не заплашва вашите артикули. В ледник, който не е отварян, могат да се съхраняват от четири до шест часа. Колкото по-напълнен е хладилникът, толкоз по-дълго устоя студът.Ако знаете авансово, че спиранията на тока ще продължат повече от четири часа, целесъобразно е да поставите допустимо най-вече бутилки с вода и лед във фризера авансово до храната. Ако нямаше ток повече от шест часа, меките сирена, млякото, сметаната, отворените кисели млека могат да се скапват. Отворените сокове, варените зеленчуци (включително супите), месото, птиците, рибата, ястията с морски блага също попадат в категорията на риска. Във всеки случай, в случай че се съмнявате, се предлага да изхвърлите храната ”.

Съветът, несъмнено, е добър, само че в интервал на растяща инфлация е много мъчителен.

И най-после, още един - не най-очевидният, само че в действителност жизненоважен проблем - системите за поддържане на живота. Около 4000 французи са свързани с тях не в лечебните заведения, а вкъщи. А представителят на групата “Енедис ”, обясняваща на популацията спиранията на тока, трябваше обществено да съобщи, че тези хора не са измежду предпочитаните клиенти и те също могат да бъдат наранени от спирането на тока.

Избухна скандал, като министър председателят Елизабет Борн сподели, че говорителката " нервира президента и премиера ", а по-късно Макрон изгуби нервите си обществено и сподели на всички " да си гледат работата ".

Основното е, че в тази парадигма Макрон ще ръководи, а елементарните французи ще се изкачват по тесните стълбища към горните етажи.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР