Френският президент Еманюел Макрон не изключи, че може да отнеме

...
Френският президент Еманюел Макрон не изключи, че може да отнеме
Коментари Харесай

Макрон не изключи да отнеме Почетния легион на Путин, връчен му от Ширак през 2006 г.

Френският президент Еманюел Макрон не изключи, че може да отнеме ордена на Почетния легион, връчен от предшественика му Жак Ширак на съветския водач Владимир Путин през 2006 година, и изясни, че желае да избере " подобаващия миг, с цел да го стори ", съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

В сряда президентът на Франция връчи на украинския президент Володимир Зеленски, посетил Париж, Големия кръст на Почетния легион – най-високото отличие, с което френски президент може да удостои собствен сътрудник.

В отговор на журналистически въпроси тази нощ след европейска среща на върха в Брюксел той изясни, че премията е знак на " правдивост и благодарност " към украинския президент от страна на Франция.

Обаче неофициалната гала по връчване на оценката на Зеленски, видеозапис от която бе качен от Макрон в Туитър, съживи настояванията Франция да отнеме тази премия от Владимир Путин.

След като Ширак награди Путин с Големия кръст на легиона през 2006 година, това незабавно провокира дискусия. Организацията " Репортери без граници " да вземем за пример сезира правораздаването, с цел да бъде лишен Путин от това отличие, само че на вятъра.

След като загатна, че " въпросът е алегоричен, само че значим ", президентът Макрон сподели: " Не си слагам никакви забрани (...), само че през днешния ден към момента не съм взел решение ". Той добави, че сходни решения " постоянно са цялостни със смисъл и съгласно мен би трябвало да се реши подобаващият миг по кое време да бъдат взети ", добави той.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР