Френският президент Еманюел Макрон направи промени в правителството, предадоха Ройтерс

...
Френският президент Еманюел Макрон направи промени в правителството, предадоха Ройтерс
Коментари Харесай

Макрон назначи съюзника си Кристоф Кастанер за вътрешен министър на Франция

Френският президент Еманюел Макрон направи промени в държавното управление, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.
Макрон назначи своя политически съдружник Кристоф Кастанер, водач на президентската партия "Република, напред! ", за нов министър на вътрешните работи. Кастанер, който до момента бе държавен министър за връзките с Народното събрание, размени на поста Жерар Колон, който подаде оставка преди две седмици, с цел да се кандидатира за кмет на Лион, предава Българска телеграфна агенция.
Другите основни министри, в това число на външните работи и на финансите, резервират своите постове. Макрон смени четирима членове на държавното управление, в това число министрите на културата, на земеделието и за отвъдморските територии.
Очакваше се френският президент да направи промени в държавното управление още предходната седмица. Макрон обаче си даде още време, с цел да може да вземе верните решения, показва Ройтерс.
Според критици това отсрочване е повдигнало въпроси за неналичието на опит в президентската партия. Представител на Елисейския замък дефинира новия кабинет като динамичен. Той включва хора "с известност на специалисти в своята област, което ще ускори успеваемостта на държавното управление, и други, с по-общ профил ", означи цитираният източник.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР