Френският президент Еманюел Макрон, който се бори за втори мандат,

...
Френският президент Еманюел Макрон, който се бори за втори мандат,
Коментари Харесай

Макрон увеличава преднината пред Льо Пен преди балотажа

Френският президент Еманюел Макрон, който се бори за втори мандат, усили с 2 процентни пункта преднината си пред претендента на Национално обединяване Марин льо Пен преди втория тур на президентските избори в републиката, който ще се организира на 24 април. Това беше обявено от социологическата работа BVA.

Според изследване, извършено на 13-14 април, 54% от интервюираните са подготвени да гласоподават за Макрон, а 46% - за Льо Пен.

Според изследване на същата компания, извършено на 6-7 април, при положение на втори тур с присъединяване на тези политици 53% от интервюираните са подготвени да поддържат Макрон, а 47% - Льо Пен.

Според социолозите изборната интензивност на втория тур може да доближи 73%, което е сравнимо с присъединяване на първия тур, когато до урните отидоха 73,7% от френските гласоподаватели.

В изследването взеха присъединяване към 1500 французи с дейни изборни права.

Първият тур на президентските избори се организира във Франция на 10 април. В конкуренцията участваха дванадесет претенденти. След като всички бюлетини бяха обработени, Макрон получи 27,84% от гласовете, а Льо Пен - 23,15%. Вторият тур, който ще се организира на 24 април, ще повтори дуела от предходните избори, когато същите политици се изправиха един против различен в борба за Елисейския замък. През 2017 година Макрон завоюва 66,1%, а Льо Пен - 33,9% от гласовете. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР