Френският президент Еманюел Макрон каза днес, че до 30 дни

...
Френският президент Еманюел Макрон каза днес, че до 30 дни
Коментари Харесай

Макрон: До 30 дни може да се договори предпазния механизъм за Брекзит

Френският президент Еманюел Макрон сподели през днешния ден, че до 30 дни може да се откри решение за ирландската граница (т.нар. защитен механизъм), с цел да се реализира проведено излизане на Обединеното кралство от Европейски Съюз, съобщи Франс прес и Българска телеграфна агенция.В рамките на това, което беше контрактувано, би трябвало да се свърши работа ", сподели той на среща с английския министър председател Борис Джонсън в Елисейския замък.

Макрон е уверен, че може да се реализира решение в период от 30 дни и посочи, че бъдещето на Обединеното кралство е само в Европа.

Джонсън съобщи през днешния ден пред Макрон, че желае реализиране на съглашение за Брекзит и добави, че е бил мощно обнадежден от срещата с немския канцлер Ангела Меркел.

" Искам съглашение. Мисля, че можем да реализираме съглашение и добра договорка ", съобщи Джонсън пред публицисти.

Британският министър председател акцентира, че при никакви условия Обединеното кралство няма да сложи граничен надзор на границата сред членката на Европейски Съюз Ирландия и английската провинция Северна Ирландия, съобщи Ройтерс.

Борис Джонсън сподели, че схваща желанието на Европейски Съюз да резервира целостта на единния пазар, само че има вяра, че това е съвместимо със съглашение за Брекзит, което би запазило също и целостта на Обединеното кралство.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР