Френският президент Еманюел Макрон каза, че всички признаци сочат, че

...
Френският президент Еманюел Макрон каза, че всички признаци сочат, че
Коментари Харесай

Макрон нарече цинични обвиненията на Русия срещу Украйна за терора в Москва

Френският президент Еманюел Макрон сподели, че всички признаци сочат, че офанзивата против концертна зала край Москва, при която бяха убити 137 души, е осъществена от " Ислямска страна " . Той предизвести Русия, че би било " цинично и контрапродуктивно " да се пробва да упреква Украйна, цитира думите му Ройтерс.

, че групировката " Ислямска страна " е провела нападението в Красногорск край Москва, обвинявайки Вашингтон, че прикрива Украйна.

" и информацията, с която разполагаме, на нашите (разузнавателни) служби, както и на нашите съществени сътрудници, в действителност демонстрира, че организация " Ислямска страна " е подбудила тази офанзива ", сподели Макрон.

" Мисля, че би било както цинично, по този начин и контрапродуктивно за самата Русия и сигурността на нейните жители да употребява този подтекст, с цел да се опита да я обърне против Украйна. "

Президентът Владимир Путин не е споменавал обществено ислямистката формация по отношение на нападателите,.

Путин сподели, че някои хора от " украинската страна " са били подготвени да прекарат въоръжените лица през границата. Украйна отхвърли каквато и да е роля в офанзивата, а президентът че се пробва да отклони виновността за офанзивата, като загатва Украйна.

Говорителят на съветското външно министерство Мария Захарова сложи под въпрос изказванията на Съединени американски щати, че " Ислямска страна ", която в миналото се е стремяла да управлява елементи от Ирак и Сирия, стои зад офанзивата.

Макрон сподели, че групировката " Ислямска страна ", която пое отговорността за офанзивата в Москва, също се е пробвала да извърши офанзиви във Франция.

Макрон приказва, като дойде на посещаване във Френска Гвиана, откакто в неделя френското държавно управление увеличи предизвестието си за тероризъм до най-високото равнище след офанзивата в Москва.

" Предложихме да увеличим съдействието с съветските (разузнавателни) служби и нашите сътрудници в района, тъй че виновниците да могат да бъдат открити допустимо най-бързо и да продължим да се борим дейно против тези групи, които са ориентирани към няколко страни. "
 Русия не желае помощ от Запада за следствието на атентата
Русия не желае помощ от Запада за следствието на атентата

Москва не признава за пропуск на службите: " Никоя страна не е ваксинирана против тероризма "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР