Френският президент Еманюел Макрон каза, че според него би било

...
Френският президент Еманюел Макрон каза, че според него би било
Коментари Харесай

Еманюел Макрон: Масирана интервенция на Израел в Газа би била грешка

Френският президент Еманюел Макрон сподели, че съгласно него би било " неточност " от страна на Израел, в случай че еврейската страна предприеме " масирана сухопътна намеса " в Газа, въпреки да повтори поддръжката си за правото на Израел да се пази, съобщи Ройтерс.
Прочетете още
" Франция признава правото на Израел да се пази. Що се отнася до една сухопътна намеса, в случай че тя е ориентирана напълно против терористичните групировки, мога да го приема, само че в случай че става дума за масирана интервенция, която би заплашила цивилното население, следователно считам, че това би било неточност за Израел ", съобщи Макрон пред публицисти в Египет след среща с президента Абдел Фатах Сиси.

По думите на френския президент това е по този начин, тъй като масирана сухопътна интервенция на еврейската страна " надали ще подсигурява сигурността на Израел в дълготраен проект и е несъвместимо със отбраната на мирното население,  интернационалното филантропично право и даже със законите на войната ", показва Франс прес.

Макрон добави, че общо 31 френски жители са били убити при офанзивите на " Хамас " против Израел на 7 октомври.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР