Френският президент Еманюел Макрон изпрати ясен сигнал към сирийския държавен

...
Френският президент Еманюел Макрон изпрати ясен сигнал към сирийския държавен
Коментари Харесай

Макрон прати послание на Асад с „Рафал“

Френският президент Еманюел Макрон изпрати явен сигнал към сирийския държавен глава Башар Асад, съобщи Ройтерс.

Париж е считан за основен състезател в намирането на спокойно решение на продължаващата седма година революция в близкоизточната страна.

В профила си в „ Туитър “ Макрон разгласява видео по какъв начин френските изтребители „ Рафал “ изхвърчат за удари по Дамаск.

Френският президент Еманюел Макрон съобщи, че Франция взе участие в интервенцията в Сирия дружно със Съединени американски щати и Англия, тъй като Париж и съдружниците му не могат "да толерират да се банализира използването на химически оръжия ". Започналата интервенция е лимитирана до потенциала на сирийския режим за произвеждане на химически оръжия, посочи Макрон.

Летището на Дамаск не е било измежду задачите на западните удари. Телевизия "Ал Джазира " заяви, че западните въздушни удари по Сирия са били ориентирани по военното летище Мезза в предградие на Дамаск и база на Противовъздушна отбрана в региона на планината Касюн, както и по 41-а бригада на силите за особено предопределение и 105-а бригада на Републиканската армия. Според малкия екран са ударени общо девет цели в Дамаск, негови покрайнини и други региони на Сирия.

Décollage, cette nuit, des forces armées françaises qui interviennent contre l’arsenal chimique clandestin du régime syrien. Déclaration du Président de la République @EmmanuelMacron: https://t.co/HNSK0FmZIO pic.twitter.com/DEAW7R50aC
— Élysée (@Elysee) April 14, 2018
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР