Френският президент Еманюел Макрон изнесе 20-минутна реч пред евродупутатите в

...
Френският президент Еманюел Макрон изнесе 20-минутна реч пред евродупутатите в
Коментари Харесай

Макрон в реч пред евродепутатите: Ударите в Сирия са за честта на международната общност

Френският президент Еманюел Макрон изнесе 20-минутна тирада пред евродупутатите в Страсбург. Той приказва за бъдещето на Европа и разяснява тематиката за ударите в Сирия. 

Макрон акцентира, че ударите в Сирия от страна на Съединени американски щати, Англия и Франция са били " за достойнството на интернационалната общественост ".

В отговор на въпрос на евродепутати той уточни, че ударите " нямат нищо общо нито с Ирак, нито с Либия, тъй като Франция не е обявявала война на никого ".

По думите му основната цел, която преследва Франция в Срия е битка с терористичната формация " Ислямска страна ". 

" Това е единствената война, която Франция води в Сирия ", сподели Макрон и добави, че нанасянето на ударите е било изцяло законно. 

Той разяснява и въпроса за бъдещето на Европа. 

" Не желая да съм част от потомство на сомнамбули, които са не запомнили личното си минало. Искам да съм част от потомство, което избира да пази демокрацията си ", сподели той. 

Макрон добави, че Европа има огромна отговорност във връзка с интернационалните спорове, само че загатна и възходът на националистическите партии.

" Виждаме и избуяването на властническите режими, с ясното предпочитание да слагат под подозрение мултинационалната система, заложена в Европа. Дебатът за Европа се случва във времена на огромна смяна и промяна ", добави френският президент и акцентира, че " наподобява има европейска революция, в която национализмът и егоизма вземат връх над това, което ни сближава ".

„ Предлагам гражданска самодейност с тежка и сложна полемика, с цел да излезем от опростенческото пояснение за популистките придвижвания. Не народът се отхвърля от европейските хрумвания, а водачите са ги предали. Да отстояваме европейската концепция не значи да се откажем от суверенитет. Но при днешните рецесии имаме потребност от по-силен от националния суверенитет, а точно - европейския ”, съобщи още Макрон.

Той добави, че една от отговорностите на Европа ще е да убеди Съединени американски щати да не се концентрира върху търговията. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР