Френският президент Еманюел Макрон иска да обяви преди Коледа проект

...
Френският президент Еманюел Макрон иска да обяви преди Коледа проект
Коментари Харесай

Макрон иска шест нови ядрени централи

Френският президент Еманюел Макрон желае да разгласи преди Коледа план за строителство на шест нови нуклеарни централи на територията на страната, заяви в. " Фигаро ". " Енергийната рецесия демонстрира, че имаме право да изберем нуклеарна сила като част от прехода към зелена сила ", споделил неназован върховен държавен чиновник пред медията. Говорител на президентския кабинет отхвърли да разяснява информацията. В началото на мандата си Макрон заречен да понижи каузи от нуклеарната сила от сегашните 75% на 50% до 2035 година

ДУМА напомня, че след 6 месеца в страната предстоят президентски избори. Макрон ще се кандидатира за преизбиране. Освен това отново поради енергийната рецесия Англия възнамерява съществени вложения в най-малко една АЕЦ в страната.

Междувременно чешкото държавно управление краткотрайно анулира Данък добавена стойност за електрическата енергия и газа на фона на доста покачване на цените на силата, съобщи ДПА. Данъкът няма да бъде налаган през ноември и декември. Правителството възнамерява да направи законови промени, с които от идната година да отстрани за непрекъснато облагането с Данък добавена стойност за доставките на електричество и газ.

Енергийната рецесия в Европа може да се задълбочи от подготвяна договорка сред Китай и Съединени американски щати, предизвести немската телевизия N-TV. " Ако Пекин и Вашингтон сключат договорка, това може да се окаже проблем за Европа, защото нейните газохранилища не са задоволително цялостни ", се споделя в материала. Големи китайски предприятия са в заключителния стадий на договаряния с американски експортьори за договорка на стойност няколко милиарда $ за доставка на полутечен природен газ за Китай. Пекин чака договорката да бъде подписана до края на тази година. N-TV счита, че Русия може да помогне, като усили доставките по своите тръбопроводи. Но износният ѝ потенциал е стеснен заради нуждата да запълни личните си складове и заради обстоятелството, че производството на газ евентуално към този момент е достигнало своя най-много, счита медията. Първият посланик на Европейски Съюз Жозеп Борел съобщи в Брюксел, че " Русия извършва прецизно всички контракти за доставка на газ в Европейски Съюз, само че не доставя спомагателни размери ". От " Газпром " разясниха обаче, че никой клиент в Европейски Съюз не е желал от компанията да доставя в допълнение газ.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР