Френският президент Еманюел Макрон и вицепрезидентката на САЩ Камала Харис

...
Френският президент Еманюел Макрон и вицепрезидентката на САЩ Камала Харис
Коментари Харесай

Макрон и Камала Харис обявиха началото на нова ера в двустранните отношения

Френският президент Еманюел Макрон и вицепрезидентката на Съединени американски щати Камала Харис обявиха, че стартира нова епоха в съдействието сред двете им страни след рецесията с австралийските подводници, съобщи Франс прес.

" Единодушно можем да кажем, че сме при започване на нова епоха и че нашето съдействие е от извънредно огромно значение ", съобщи Макрон при започване на траялата час и половина в сряда среща с Харис.

" Ние също споделяме визията, че сме при започване на нова епоха, изпълнена с провокации, само че също по този начин и с благоприятни условия ", отговори американската вицепрезидентка.

Харис е на петдневна аудиенция във Франция. Тя ще вземе през днешния ден присъединяване в отбелязването на годишнината от примирието, поставило завършек на боевете през Първата международна война, и в Парижкия конгрес за мир, а на следващия ден ще взе участие в конференция за Либия.

Посещението ѝ цели също по този начин да приключи процеса по помиряване на двете страни, почнал със срещата на Макрон с американския президент Джо Байдън в коридорите на Г-20 в Рим. В средата на септември Съединени американски щати и Австралия нанесоха тежка засегнатост на Франция, като подписаха съглашение за съдействие в областта на защитата, което лиши Париж от преференциален контракт за доставка на подводници за Канбера.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР