Френският президент Еманюел Макрон и американският му колега Джо Байдън

...
Френският президент Еманюел Макрон и американският му колега Джо Байдън
Коментари Харесай

Еманюел Макрон и Джо Байдън искат потвърждение за изтеглянето на руските войски от границата с Украйна

Френският президент Еманюел Макрон и американският му сътрудник Джо Байдън показаха единогласие през днешния ден, че известието за съветско евакуиране от границата с Украйна би трябвало да бъде доказано, а Елисейският замък го дефинира като " окуражаващ, само че нежен първи сигнал ", съобщи Франс прес.

В траял към час телефонен диалог двамата водачи приканиха за опазване на " цялостна координираност " във връзка с съветския президент Владимир Путин, посочи френското президентство. Днешният диалог сред Макрон и Байдън - четвърти от началото на рецесията - се състоя откакто Москва разгласи, че е наредила на някои елементи от съветската войска, съсредоточени край украинската граница, да се върнат в гарнизоните си.

" Седмица след визитата на президента Макрон (в Москва и Киев) считаме, че имаме някои учредения за вяра ", акцентира Елисейският замък, отбелязвайки, че тези първи стъпки на деескалация са в благозвучие с това, което е споделил Путин на Макрон. Наблюдава се динамичност, която би трябвало да се удостовери, само че всичко е доста нестабилно. Предвид мащаба на съветското военно наличие, което остава внушително, доста неща към момента са вероятни, уточни френското президентство.

Разположените сили би трябвало да бъдат доста съкратени, с цел да се възстановява обстановката, добави то. В дипломатически проект Макрон ще продължи контактите с другите страни и напълно скоро ще беседва с немския канцлер Олаф Шолц след връщането му от Москва, а евентуално и с украинския президент Володомир Зеленски.

Трябва да се основат вероятности за всички страни и да се набележат нови периоди по трите целта: военна деескалация на украинската граница, обновяване на договарянията за Донбас в " нормандски формат " (Русия, Украйна, Франция и Германия) и начало на по-широки договаряния по въпроса за сигурността в Европа, съобщи Париж.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР