Френският президент Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21

...
Френският президент Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21
Коментари Харесай

Еманюел Макрон предупреди да не се бърза с разширяването на ЕС

Френският президент Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е... към профила насочи остро предизвестие да не се избързва с разширението на Европейския съюз показвайки, че шестте балкански страни (Албания, Босна и Херцеговина, Косово, Македония, Сърбия и Черна гора), които желаят да се причислят, може да се изправят пред сложна задача, написа английският в. "Файненшъл таймс ".

На срещата за Западните Балкани в София Макрон съобщи, че Европейски Съюз е избързал с разширението след последната среща на върха за Западните Балкани, състояла се през 2003 година, и последните 15 години са посочили, че този път отслабва Европа. Френският президент акцентира, че поддържа обвързването на Балканите с Европа, само че предизвести, че Брюксел може да гледа доста внимателно на всяко ново разширение.

Според дипломати Франция демонстрира песимизъм към рекомендация на Европейската комисия за започване на договаряния за присъединение с Албания и Македония. Лидерите на блока може да гласоподават за това на идната си среща, отбелязва "Файненшъл таймс ", акцентирайки, че френският президент към този момент е заявявал, че Европа би трябвало да се реформира, преди да мисли за нови членове.

Декларацията на срещата на европейските водачи балансира сред ентусиазма към разширението, изпитван от доста нови членки на блока, и скептицизма на по-отдавнашни членки. В нея се акцентира смисъла на района, привлякъл и вниманието на Москва и Пекин, за европейската сигурност и се споделя, че Брюксел желае да поддържа политическите, икономическите и обществени промени, в това число посредством поддръжка за върховенството на закона и за социално-икономическите промени. Франция и други авторитетни страни, в това число Германия и Холандия, се тормозят за престъпността, корупцията и ръководството на района, който включва пет някогашни югославски републики.

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск призна, че съществува песимизъм за разширението, и уточни, че участниците в срещата не са претендирали, че всичко е просто и ясно. Според него обаче Европейски Съюз е задоволително огромен и мощен, с цел да одобри плана за разширение, и Туск акцентира, че не вижда бъдеще за Западните Балкани отвън Европейски Съюз.

Срещата сподели и напрежението към някои двустранни разногласия, отбелязва "Файненшъл таймс ". Гърция и Македония въпреки всичко обявиха, че са постигнали прогрес по въпроса за името.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР