Френският президент Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21

...
Френският президент Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21
Коментари Харесай

Макрон: В Нагорни Карабах има сирийски джихадисти

Френският президент Еманюел Макрон  Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е най-младият президент на съобщи през днешния ден, че разполага със сигурна информация за наличието на "сирийски бойци от джихадистки групировки " в Нагорни Карабах, където се водят боеве сред арменци и азербайджанци, предадоха Българска телеграфна агенция и Франс прес.

Джихадистите са се трансферирали от Сирия в Нагорни Карабах, преминавайки през турския град Газиантеп, сподели Макрон при идването си на Европейския съвет в Брюксел и дефинира това развиване като "много съществено ".

"Разбрахме се с президента Тръмп и президента Путин да обменяме всички информации, които имаме за тази обстановка ", сподели френският президент, чиято страна е съпредседател на Минската група за ходатайство в спора, дружно с Русия и Съединени американски щати.

Русия съобщи през вчерашния ден, че бойци от Сирия и Либия са били ситуирани в зоната на спора в този азербайджански сепаратистки район, където от няколко дни се водят кървави боеве. Говорителката на външното министерство Мария Захарова повтори през днешния ден на брифинг, че Русия има данни и разполага със лична информация за прехвърлянето на бойци в зоната на спора, само че не пожела да даде детайлности.

Министерството на външните работи в Баку опроверга известията, че в Азербайджан са пристигнали наемници от Сирия, съобщи ТАСС.

"Решително отхвърляме сходни изказвания и подчертаваме, че азербайджанската войска не се нуждае от външни сили за застраховане на териториалната целокупност на страната ", се споделя в изказването.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР