Френският президент Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21

...
Френският президент Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21
Коментари Харесай

Макрон смята, че дистанцирането от Русия би било голяма грешка за ЕС

Френският президент Еманюел Макрон  Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е най-младият президент на упрекна Русия, че се е впуснала в исторически ревизионизъм по отношение на Втората международна война, само че съобщи, че една мощна Европа би трябвало да остане отворена към почтен разговор с Москва, съобщи Асошиейтед прес. Това изказване Макрон направи по време на визитата си в Полша.

Пред студенти в Ягелонския университет в Краков, Макрон осъди неотдавнашните старания на Кремъл за приписване на виновността за експлоадирането на Втората международна война на дейности на поляци и на някои европейски държавни управления. Макрон сподели, че "научни и исторически обстоятелства " ясно демонстрират, че Полша, която беше окупирана от нацистка Германия през тази война, е била жертва и е изгубила доста хора.

Макрон прикани Полша да съблюдава европейските полезности

Президентът уточни, че това погрешно показване на обстоятелствата би трябвало да се има поради, само че акцентира, че Русия географски е част от Европа и не би трябвало да бъде изолирана в миг, в който Европейски Съюз гледа към бъдещето след Брекзит.

"Убеден съм, че ние можем да построи архитектура на непоклатимост, мир, доверие в Европа единствено в случай че водим разговор с Русия ", сподели Макрон. Той добави, че това не значи, че "трябва да се вършат отстъпки пред Русия и да се не помни какво е направила или прави тя, само че би трябвало да се изиска деескалация ".

"Мисля, че огромна неточност са се дистанцираме от една част от Европа, към която изпитване безпокойствие ", сподели Макрон.

Френски компании, които търгуват с Русия, упражниха напън над Макрон да усъвършенства връзките с Москва и да облекчи икономическите наказания, означи АП.

Друга причина, заради която Макрон желае доближаване с Русия, е неговото отчаяние от американската външна политика при президента Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския, който взима значими решения, без да се съветва с европейските си съдружници.

По мотив френските визии за Москва полският дипломат във Франция Томаш Млянарски сподели, че Европейски Съюз би трябвало да приказва с един глас в разговора си с Русия и че няма място за авангардистки хрумвания.

Отношенията на Полша с Русия са обтегнати и неотдавнашните изявления на съветския президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През за началото на Втората международна война допълниха това напрежение. Полша отхвърли изявленията на Путин като погрешни.

Говорителят на Путин - Дмитрий Песков, сподели по-рано през днешния ден, че Полша към момента не е поканена на церемониите в Москва на 9 май във връзка края на Втората международна война, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР