Френският президент Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21

...
Френският президент Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21
Коментари Харесай

Макрон пристига в Полша

Френският президент Еманюел Макрон  Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е най-младият президент на идва през днешния ден на двудневно посещаване в Полша, заяви Ройтерс.

Пристигайки във Варшава дни след Брекзит, Макрон акцентира смисъла на една от най-големите страни членки на Европейски Съюз, макар че в връзките сред Франция и Полша има различия по такива въпроси като климата, НАТО и върховенството на закона.

В опит да укрепи двустранните връзки, Макрон ще предложи нови капиталови проекти и ще опита да построи партньорства в нуклеарната и военната област по време на визитата, споделиха френски и полски източници.
"Може би няма да си станем най-хубави другари незабавно, само че последователно ще надграждаме работните връзки ", сподели пред Ройтерс полски представител, непосредствен до премиера Матеуш Моравецки.

Макрон: Брекзит е исторически сигнал за паника за цяла Европа

Отношенията сред Полша и Франция се утежниха, откакто държавното управление на партия "Право и правдивост " анулира съглашение с "Еърбъс " за закупуването на хеликоптери на стойност 3,4 милиарда $ през 2016 година, което вбеси Париж.

Макрон и Европейската комисия разкритикуваха опитите на "Право и правдивост " да сложи полските съдилища и медии под държавен надзор.

И двете страни желаят да се резервира великодушното европейско финансиране за селското стопанство, само че имат остри разлики по въпроси като миграцията и климата.

Макрон се скара на израелски служители на реда в Ерусалим

Политически специалисти обаче считат, че Макрон е податлив да построи нови съюзи в Европа на фона на напреженията с Германия.

Франция и Германия имаха различия за амбициозните проекти на Макрон за промени в Европейски Съюз.

"Париж търси различен сътрудник, с който да работи за бъдещето на Европа. Берлин не спомага ", сподели Михал Барановски, шеф на политическия мозъчен концерн "Германски фонд Маршал " във Варшава.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР