Френският президент Еманюел Макрон е разговарял с трима висши държавни

...
Френският президент Еманюел Макрон е разговарял с трима висши държавни
Коментари Харесай

Макрон обсъди Афганистан с Байдън, Путин и Драги

Френският президен т Еманюел Макрон е разговарял с трима висши държавни ръководители за рецесията в Афганистан, съобщи Агенция Франс Прес.

Провеждайки три поредни телефонни диалога с американския президент Джо Байдън, с съветския президент Владимир Путин и с италианския министър председател Марио Драги, Макрон е настоял за тясно интернационално съдействие за да се откри решение на рецесията в Афганистан.
 Макрон: Афганистан не би трябвало да се трансформира още веднъж в леговище за терористи
Макрон: Афганистан не би трябвало да се трансформира още веднъж в леговище за терористи

Русия, Съединени американски щати и Европа би трябвало да си сътрудничат, тъй като ползите са едни и същи

В диалога си с Байдън Макрон е бил безапелационен, че е безусловно належащо сред съдружниците да има съгласуваност, която да е бърза на терен. Така съгласно Макрон ще стане допустима евакуацията на непознатите жители от Афганистан, а също по този начин и изтеглянето на афганистанци, работили за съдружниците, които през днешния ден са заплашвани със гибел.

" Не можем да ги изоставим. Носим морална отговорност за тези хора " - подчертал Макрон пред Байдън.

В диалога си с Путин, който траял над час и половина, Макрон приказвал за " предпочитаните упования " от талибаните, поели властта в Кабул. Заедно с Путин те се обединили, че това са битката с трафика на дрога, трафика на оръжия, скъсването на връзките с интернационалните терористични придвижвания и ценене правата на дамите.

С италианския министър председател Марио Драги френският президент Макрон съумял да реализира единодушие, че сред страните в Европейски Съюз е нужно тясно съдействие, с цел да се извърши до дъно евакуацията на европейските жители и на афганистанците, чийто живот е най-застрашен от талибаните.

Независимо че по време на трите диалога главната тематика е била обстановката в Афганистан, Макрон е призовал Путин да освободи Алексей Навални, като това стане при при съблюдаване на критериите на Организацията за сигурност и съдействие в Европа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР