Френският президент Еманюел Макрон е разговарял с руския си колега

...
Френският президент Еманюел Макрон е разговарял с руския си колега
Коментари Харесай

Макрон говори с Путин, иска спиране на огъня по граждани

Френският президент Еманюел Макрон е разговарял с съветския си сътрудник Владимир Путин по искане на украинското държавно управление, се споделя в изказване на Елисейския замък.

Макрон е повторил настояването на интернационалната общественост Русия да спре офанзивата си против Украйна и е удостоверил нуждата от неотложно определяне на преустановяване на огъня.

Тъй като договарянията за преустановяване на огъня сред Киев и Москва текат на границата с Беларус, Макрон също е изискал Путин да подсигурява, че по време на договарянията всички удари и офанзиви против цивилни и техните домове ще бъдат прекъснати, цивилната инфраструктура ще бъде непокътната и всички основни пътища – изключително пътят на юг от Киев – ще остане безвреден за потребление.

Путин „ удостоверил готовността си да се ангажира и с трите точки “, се споделя в изказването на Елисейския замък.

Макрон също призовал Путин да подсигурява, че интернационалното филантропично право се съблюдава и цивилното население и превозите за помощ са предпазени, и помолил съветския президент „ да останат във връзка през идващите дни, с цел да се избегне утежняване на обстановката “.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР