Френският президент Еманюел Макрон е разговарял днес с новия британски

...
Френският президент Еманюел Макрон е разговарял днес с новия британски
Коментари Харесай

Макрон ще присъства на погребението на Елизабет Втора

Френският президент Еманюел Макрон е разговарял през днешния ден с новия английски крал Чарлз Трети, с цел да изкаже своите съболезнования за гибелта на кралица Елизабет Втора, съобщи Франс прес, като се базира на Елисейския замък. 

Той заяви още, че Макрон ще участва на погребението на Елизабет Втора в Лондон този понеделник.

" Френският президент загатна още за тъгата на всички французи от новината за кончината на кралицата и че техните мисли са с английския народ ", написа в официалното съобщение. 

" Президентът пожела триумф на новия крал и акцентира готовността си да продължат дружно с общите старания от последните години, изправени пред разнообразни провокации, като се стартира с опазването на климата на планетата ", се споделя още в текста.

Самият Макрон написа в Twitter, че ще участва на погребението на Елизабет Втора. " Връзката сред Франция и Англия е непоклатима - и ние ще я продължим, следвайки пътя, проправен от Нейно Величество кралица Елизабет Втора ", добави той.

Вчера ковчегът на кралицата беше съпроводен от погребален конвой до Уестминстър Хол, където хиляди си взимат последно довиждане с нея. В понеделник ще се организира и държавното заравяне на Елизабет Втора - първото във Англия от това на Уинстън Чърчил през 1965 г.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР