Френският президент Еманюел Макрон е провел телефонен разговор с украинския

...
Френският президент Еманюел Макрон е провел телефонен разговор с украинския
Коментари Харесай

Макрон ще помага на Зеленски с тежко въоръжение

Френският президент Еманюел Макрон е провел телефонен диалог с украинския си сътрудник Володимир Зеленски, по време на който го е попитал за потребностите от военно съоръжение, политическа и финансова поддръжка и филантропична помощ, оповестиха от пресслужбата на Елисейския замък.

" Макрон сподели на президента Зеленски, че Франция остава мобилизирана да посрещне тези потребности на Украйна, в това число за тежки оръжия ", се споделя в известието.

Двамата държавни глави се споразумяха да поддържат връзка, по-специално по отношение на решението на Европейската комисия по отношение на присъединението на Украйна към Европейския съюз и разискването на това решение на съвещанието на Европейския съвет на 23 и 24 юни, добави пресслужбата.

По-рано радиостанция " Европа 1 " цитира свои източници, съгласно които Франция ще достави на Украйна шест 155-мм самоходни артилерийски оръдия " Цезар ". В края на април Париж съобщи на Киев още шест оръдия " Цезар ", а по същото време бяха доставени и противотанкови ракетни системи " Милан ". Според вестник Ouest-France френските управляващи към този момент са възнамерявали да доставят 12 оръдия на Украйна по това време.

Обявяването на новите доставки на " Цезар " може да съвпадне с визитата на Макрон в Киев през идващите седмици. За финален път френският президент посети Украйна на 8 февруари, няколко седмици преди началото на съветската военна интервенция. Като сложи изискване за визитата си в Киев, през април Макрон съобщи, че е подготвен да посети Украйна, в случай че това ще докара до нещо потребно за разрешаване на обстановката в страната.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР