Френският президент Еманюел Макрон е провел отново телефонен разговор с

...
Френският президент Еманюел Макрон е провел отново телефонен разговор с
Коментари Харесай

След разговора Макрон - Путин: Ситуацията е неблагоприятна

Френският президент Еманюел Макрон е провел още веднъж телефонен диалог с съветския държавен глава Путин, след него и с украинския президент Зеленски. Резултатът не дава очаквания за мир, предава кореспондентът на БНР във Франция.

За трети път от началото на нашествието в Украйна френският президент Макрон е разговарял с съветския си сътрудник Владимир Путин. Разговорът, траял час и половина, е бил по избор на съветската страна, както изясни в телевизионно изявление френският министър председател Жан Кастекс.

„ Ситуацията е неподходяща “, съобщи той:

„ Изглежда, че Владимир Путин държи на своята позиция (...), която, несъмнено, е неприемлива “.

След диалога Елисейският замък чака неприятна развръзка на украинския фронт.

„ Най-лошото може би следва “, призна пред националната телевизия и френският външен министър Жан-Ив льо Дриан. Според него Русия влиза " в логиката на обсадата " след непредвидено мощната опозиция на украинците.

„ Русия е агресорът “, акцентира в снощното си послание Еманюел Макрон, който по едно и също време акцентира, че продължава, доколкото е допустимо, контактите с Владимир Путин.

Войната, която по думите на президента " е раздрусала демократичния живот " на Франция, прекъсна кандидат-президентската акция.

Очаква се на следващия ден Макрон да разгласи документално кандидатурата си за втори президентски мандат, за който ще се бори в изискванията на война в Европа.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР