Френският президент Еманюел Макрон е отказал молба на Кремъл да

...
Френският президент Еманюел Макрон е отказал молба на Кремъл да
Коментари Харесай

Ето защо Путин и Макрон преговарят в двата края на масата |

Френският президент Еманюел Макрон е отказал молба на Кремъл да си направи тест за COVID-19 при идването си в Русия в понеделник за среща с сътрудника си Владимир Путин. Причината е Москва да не се снабди с ДНК-то му, настояват анонимни източници пред Ройтерс. 

В резултат на отхвърли му двамата държавни глави водят диалозите на дълга маса, седнали в двата й тесни края. 

Източниците са декларирали пред Ройтерс, че Макрон е имал две благоприятни условия: да му бъде изработен PCR тест от съветски лекари или да съблюдава прецизни правила за отдалеченост. 

" Знаехме, че това значи без здрависване и тази дълга маса. Но не можехме да позволим те да се снабдят с ДНК-то на президента ", разяснява източникът.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков е удостоверил отхвърли на Макрон да се тества. Той съобщи, че Русия не е имала проблем, само че това е наложило дистанцията от 6 метра от съветския президент, с цел да не се излага здравето му на риск.

" Тук няма нищо политическо, няма връзка с диалозите по никакъв метод ", безапелационен бе Песков. 

Вторият източник, удостоверил отхвърли на Макрон, съобщи, че той е направил френски PCR тест преди заминаването си за Русия и антигенен тест след идването си в Москва, който му е бил изработен от персоналния му доктор.

" Руснаците ни споделиха, че Путин би трябвало да бъде защитаван в " здравен балон ", прибавя той.

В четвъртък, 3 дни след срещата на Макрон и Путин, съветският държавен глава се срещна с казахстанския си сътрудник Касим-Жомарт Токаев. Двамата са се ръкували и са седели близо един до различен, разграничени единствено от дребна масичка за кафе.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР