Френският президент Еманюел Макрон е казал на иранския си колега

...
Френският президент Еманюел Макрон е казал на иранския си колега
Коментари Харесай

Еманюел Макрон поиска уверения от Иран

Френският президент Еманюел Макрон е споделил на иранския си сътрудник Хасан Рохани в телефонен диалог през днешния ден, че държи на нуклеарната договорка за иранската нуклеарна стратегия, само че че Техеран би трябвало напълно да извършва отговорностите си, съобщи Ройтерс, представена от БНР

" Президентът на Републиката още веднъж съобщи, че волята на Франция, Англия, Германия, Русия и Китай е да продължат да извършват Виенското съглашение във всичките му измерения ", се споделя в декларация на кабинета на Макрон. " Президентът е уведомил президента Рохани за напредъка в свършената от нас работа. Той е изразил вяра, че и Иран ще извършва отговорностите си без никакво двусмислие ", гласи декларацията.

Иранският президент е споделил на Макрон, че не е допустимо Техеран да остане страна в нуклеарната договорка със международните сили, в случай че тя не е преференциална за него след изтеглянето на Съединени американски щати, заяви иранската организация ИРНА, представена от Ройтерс. " Ако Иран няма полза от нуклеарната договорка, на практика е невероятно да остане в нея ", споделил Рохани. Той изразил удовлетворение от позицията на Европа и съответно от френските старания за избавяне на договорката, прибавя ИРНА.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР