Френският президент Еманюел Макрон е казал днес, че не възнамерява

...
Френският президент Еманюел Макрон е казал днес, че не възнамерява
Коментари Харесай

Макрон няма да разпуска парламента

Френският президент Еманюел Макрон е споделил през днешния ден, че не има намерение да разпуска Националното заседание, да прави държавни промени или да привиква референдум за своята пенсионна промяна във Франция, с цел да постави завършек на разногласията към нея, оповестиха пред Франс прес участници в среща с президентския екип в Елисейския замък.

Според един от тези участници френският президент е изискал от подчинените си да създадат „ в границите на две до три седмици най-много " оферти предвид на смяна на метода и дневния ред на промените.

Утре Макрон ще направи и послание към нацията в опит да успокои напрежението. То ще бъде под формата на изявление, което той ще даде за френските медии " Те Еф 1 " и " Франс 2 ". Интервюто ще се излъчва непосредствено по тези две малките екрани. То ще стартира в 13 ч. локално време.

Законопроектът за пенсионната промяна бе прокаран на 16 март в долната парламентарна камара без гласоподаване, а посредством задействане на член 49,3 от конституцията, която разрешава сходно нещо да се случи. Досега през Петата република държавни управления са прибягвали 100 пъти до този член по разнообразни мотиви.

Това ускори още повече недоволството на френската съпротива и на протестиращите против самата пенсионна промяна. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР